Neem gerust de tijd en verken de mogelijkheden tot inzet van data in bedrijfsvoering.

De afgelopen jaren heeft F4 Dataconsult tal van artikelen gepubliceerd waarin de mogelijkheden van inzet van data in bedrijfsvoering zijn opgenomen. Het ontbreken van zicht op data, cijfers of het negeren van deze data, leidt vaak tot forse personele ingrepen bij instellingen/bedrijven. Dat was niet nodig geweest als eerder werd geanticipeerd op beschikbare informatie.  “Data-informed” sturen betekent dat valide data, vertaald van gegevens naar informatie, aan de basis staan van besluitvormingsprocessen in bedrijfsvoering. Gedegen informatie welke leidt tot verantwoorde strategische keuzes, zonder dat cijfers en trends het stuur overnemen. Data is objectief, kent geen vooroordelen of onjuiste beelden. Data biedt juist de mogelijkheid terug te komen op eerdere beelden, ingenomen standpunten, oordelen en soms de inzet tot koerswijziging. Data biedt o.a. een scala aan mogelijkheden als basis tot monitoring bij veranderingsprocessen.

Beter meten betekent nog steeds meer weten.

Neem gerust de tijd en verken de mogelijkheden tot inzet van data in bedrijfsvoering. In de F4-PowerPoint presentatie (download) is een veelheid en diversiteit van visualisatie-mogelijkheden tot inzet van data in bedrijfsvoering opgenomen.

Ga er maar eens voor zitten!

Icon of mogelijkheden visualisatie data-onderzoek als inzet voor bedrijfsvoering mogelijkheden visualisatie data-onderzoek als inzet voor bedrijfsvoering (5.2 MB)